Gostilna Oljka Koper

Gostilna Oljka - Gostilna z dušo

O nas

Dovolite da se vam predstavimo

Ko se odpravite v istrske kraje kjer sta doma Refošk in Malvazija ter pristna in domača kulinarična ponudba vas vabimo, da si izven mestne gneče oddahnete v Vanganelu v gostilni Oljka, kjer vas bomo prisrčno in gostoljubno pričakali.

Naša gostilna ponuja avtentično in edinstveno domačo ponudbo hrane s hišno specialiteto »Ombolo v testu« ter s prijetnim ambientom in ambicioznim mladim kolektivom, ki je pripravljen slediti novim izzivom, vam želimo ustvariti občutek pristnega domačega vzdušja in topline. V Oljki smo vedno pazili na svojo ponudbo tako, da smo povezovali vsebine sporočil preteklosti in tradicionalnosti s potrebami in željami sodobnega gosta. Ponudba hiše je zelo kakovostna in bogata ter sveža in okusna.  Trudimo se s sodobno pripravo jedi, tako tipično slovenskih in istrskih  kot tistih iz mednarodne kuhinje, za posebne priložnosti pa pripravimo tudi izbor menujev.

V gostilni Oljka vam ponujamo možnost rezervacije za manjše ali večje skupine , ki lahko pri nas praznujejo rojstni dan, krst, obhajilo, birmo, obletnico in druge jubileje. Imamo en večji prostor v katerega lahko sprejmemo 50 ljudi in manjši prostor za 35 ljudi. Vabimo pa vas tudi samo na dobro kavico ali pa kozarček vina pri šanku. V toplih mesecih pa vas prisrčno vabimo na zunanjo teraso, kjer se boste lahko v senčki ohladili kot tudi na soncu pogreli.

Gostilna Oljka se ponaša s 24-letno tradicijo, ime pa je dobila po dolgoletnem delovanju oljarne v prostorih gostilne, ki deluje še danes in privablja številne turiste in ljubitelje olivnega olja k ogledu.

Naša posebna hišna specialiteta je ombolo v testu v katerega smo vložili veliko truda da je danes nekaj posebnega. Lahko vam ga pripravimo čisto po vašem okusu, kajti na izbiro ga imate s številnimi dodatki kot so npr. pršut, melancani, rukola, panceta, tartufi ipd.

Upamo da so se vam ob tej ponudbi morda pocedile sline. Veseli bomo vašega obiska, zato ste pri nas vedno prisrčno vabljeni!

Bojan